4 dl kuivattuja puy-linssejä tai 2 tölkkiä säilöttyjä puy-linssejä
1 punainen paprika
1–2 shalottisipulia
2 sellerinvartta
ruukku basilikaa
½ punasipuli
n. 100 g kypsytettyä vuohen- tai lampaanmaitojuustoa
Kastike
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 rkl granaattiomena- tai vadelmaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl merisuolaa
1 tl mustapippuria
Linssien keittämiseen
1 l vettä
1 laakerinlehti
2 timjaminoksaa
1 tl merisuolaa
- Jos käytät kuivattuja linssejä, aloita keittämällä ne kypsiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää laakerinlehti, timjaminoksat ja kuivatut linssit. Keitä 20–30 minuuttia. Lisää suola keittämisen loppuvaiheessa.
- Valuta keitetyt tai säilötyt linssit hyvin ja kaada ne kulhoon.
- Leikkaa paprika kahteen osaan ja poista siemenosa. Paahda kuuman grillivastuksen alla niin, että kuori mustuu ja siirrä lautaselle tai muovipussiin jäähtymään.
- Poista nokeutunut kuoriosa ja paloittele linssien joukkoon.
- Silppua shalottisipulit ja varsiselleri ja lisää muiden sekaan. Sekoita salaattiin öljy, viinietikka, puristettu tai hienonnettu valkosipulinkynsi ja rouhittu suola ja pippuri.
- Viimeistele basilikasilpulla ja punasipulirenkailla.
- Tarjoa kovan, kypsytetyn lampaan- tai vuohenmaitojuuston kanssa.