4–6 karitsanpotkaa
50 g voita
2 rkl öljyä
8 pientä sipulia
3 porkkanaa
1 palsternakka
6 valkosipulinkynttä
5 rosmariininoksaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
10 mustapippuria
½ dl soijakastiketta
2 rkl balsamicoa
4 dl punaviiniä
7–10 dl lihalientä
maissitärkkelystä
- Ota karitsanpotkat tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Suolaa ja pippuroi liha.
- Kuori sipulit ja valkosipulit. Murskaa valkosipulit kevyesti ja puolita sipulit jos ovat isompia. Kuori ja pilko palsternakka ja porkkanat n. 2 cm paloiksi.
- Kuumenna puolet voista ja öljystä isossa padassa. Ruskista lihapalat padassa kevyesti molemmilta puolilta, nosta sivulle.
- Lisää pataan loput voista ja öljystä, kuullota sipuli, palsternakka, valkosipuli ja porkkanat. Lisää hunaja.
- Lisää rosmariini, soijakastike, mustapippurit, balsamico, lihaliemi ja viini, kiehauta. Laita potkat joukkoon, tarkista että liemi peittää lihat. Hauduta kannella suljetussa padassa uunissa enintään 150°C lämmössä vähintään 3 tuntia.
- Nosta lihat sivuun ja siivilöi liemi kattilaan. Peitä liha ja juurekset foliolla ja laita 80 asteiseen uuniin odottamaan tarjoilua.
- Keitä lientä kasaan jotta siitä tulee hyvä punaviinikastike (n. 20-30min). Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Sekoita 1½ rkl maissitärkkelystä 1 dl:aan kylmää vettä ja sekoita kiehuvaan liemeen.
- Tarjoile karitsanpotka vuohenjuustoperunamuusin, punaviinikastikkeen ja juuresten kanssa.