2 kg porsaanlapaa
4 valkosipulinkynttä
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl mustapippuria
½ dl soijakastiketta
1 rkl savupaprikajauhetta
2 rkl fariinisokeria
suolaa
Lisäksi:
leipää Ciabatta tai maalaisleipä
salaatinlehti
kurkkuviipaleita
tomaattirelishiä
barbecue-kastiketta
Tomaattirelish:
4 tomaattia
1 punasipuli
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
½ dl oliiviöljyä
1 kevätsipuli
½ dl korianterinlehtiä
suola, pippuri
Barbecue-kastike:
3 rkl majoneesia
3 rkl Barbeque kastiketta
- Suolaa porsaanlapa kauttaaltaan.
- Murskaa valkosipuli, fenkolinsiemenet ja mustapippuri. Lisää joukkoon soija, savupaprika ja sokeri. Sekoita hyvin.
- Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.
- Laita porsas uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes liha saa paahtuneen värin.
- Laske uunin lämpö 150 asteeseen, peitä vuoka foliolla ja kypsennä vielä noin 4,5 tuntia.
- Ota liha pois uunista ja siirrä leikkuulaudalle. Revi kahdella haarukalla silpuksi.
- Leikkaa leivät annoskokoisiksi, leveys n. 10 cm. Kokoa pulled pork -tasku.
Tomaattirelish:
- Puolita tomaatit ja koverra siemenet pois lusikalla. Pilko pieniksi kuutioiksi.
- Silppua punasipuli ja korianteri.
- Leikkaa kevätsipuli ohuiksu renkaiksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua. Mausta suolalla ja pippurilla.