600 g porsaanjauhelihaa
½ hienonnettu chili
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
½ dl kermaa
½ tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
Lisäksi:
4–5 Stockmann Bakery Ardennais-sämpylää
5 siivua sinihomejuustoa (esim. Livradois AOC Bleu d’Dauvergne, homejuuston voi korvata vahvalla cheddarjuustolla)
5 rkl valkosipulimajoneesia (Hellmann’s-majoneesia + raastettua valkosipulinkynttä maun mukaan, mausta suolalla)
nektariinisalsaa
1 ruukku rucolaa
5–10 siivua tomaattia
Nektariinisalsa:
2 nektariinia
½ limen mehu
1–2 tl hienonnettua chiliä
½ tl sokeria
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
- Kaada korppujauhot, suola, mustapippuri, hienonnettu chili, kananmuna ja kerma kulhoon. Sekoita hyvin ja anna turvota.
- Lisää jauheliha, sekoita ainekset hyvin ja muotoile 4-5 pihviä. Pihvi kutistuu grillatessa, joten muotoile pihvi hieman suuremmaksi kuin haluttu lopputulos.
- Sivele pihvit oliiviöljyllä ja paista kuumalla grillillä tai paistinpannussa 4-5 minuuttia molemmin puolin. Pihvi ei saa jäädä raa’aksi.
- Kokoa hampurilainen.
Nektariinisalsa
- Pese ja kuivaa nektariinit. Hienonna nektariinit pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili ja purista limen mehu.
- Sekoita ainekset yhteen ja anna maustua