Reseptit

Possua italialaisittain

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Mausta possunfilee italialaisittain yrteillä ja balsamicolla. Tarjoa lihan kanssa hedelmäistä capresea eli mozzarellasalaattia.

500 g ( 1kpl) porsaan sisäfilee
1 tl sormisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
4 oksaa rosmariinia
4 oksaa salviaa
2 tl balsamicoa

 

Hedelmäinen mozzarellasaalaatti

8 kpl nektariinia, persikkaa tai luumua
250 g (1 pkt) mozzarella di bufala -juustoa
1 ruukku basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl viinietikkaa
1 tl sormisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria

1. Ota liha noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Hiero pintaan suolaa ja pippuria

2. Säädä uuni 175 asteeseen. Ruskista liha kauttaaltaan grillissä tai pannulla öljyssä. Siirrä uunivuokaan. Laita päälle rosmariinin ja salvian oksat. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes mittari osoittaa 72 astetta. Pirskota päälle balsamicoa. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia

3. Valmista mozzarellasalaatti. Halkaise hedelmät, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Revi mozzarella paloiksi. Irrota basilikanlehdet oksista. Sekoita kaikki ainekset

4. Viipaloi possufilee ja tarjoa hedelmäisen mozzarellasalaatin kanssa.