Reseptit

Porotartar, majoneesia ja pikkelöityjä juureksia

Kevyesti paistetusta poronpaistista tehty tartar ja pikkelöidyt juurekset majoneesin kera luovat kutkuttavan herkullisen makuyhdistelmän. Resepti: Tero Mäntykangas

250 g poronpaistia
5 dl vettä
40 g ruokosokeria
6 kpl mustapippuria
1 tl sinapinsiemeniä
6 kpl katajanmarjoja
5 kpl laakerinlehtiä
3 oksaa timjamia
2 oksaa rosmariinia

200 g juureksia

majoneesia

3 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa

  1. Sekoita vesi ja mausteet keskenään. Kiehauta liemi ja jäähdytä.
  2. Puhdista liha ja laita jäähtyneeseen mausteliemeen maustumaan vuorokaudeksi. Kääntele paistia välillä.
  3. Valmista pikkelöintiliemi. Kiehauta vesi, sokeri ja väkiviinaetikka kattilassa. Jäähdytä.
  4. Leikkaa juureksista ohuita siivuja ja laita ne pikkelöitymään liemeen yön yli.
  5. Ota paisti liemestä ja kuivaa liha. Paista paistinpannulla tai grillissä lihan pinnat kiinni ja jäähdytä. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi.
  6. Tarjoile tartar pikkelöityjen juuresten ja majoneesin kera. Koristele annos tuoreilla timjamin lehdillä.