250 g poronpaistia
5 dl vettä
40 g ruokosokeria
6 kpl mustapippuria
1 tl sinapinsiemeniä
6 kpl katajanmarjoja
5 kpl laakerinlehtiä
3 oksaa timjamia
2 oksaa rosmariinia
200 g juureksia
majoneesia
3 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
- Sekoita vesi ja mausteet keskenään. Kiehauta liemi ja jäähdytä.
- Puhdista liha ja laita jäähtyneeseen mausteliemeen maustumaan vuorokaudeksi. Kääntele paistia välillä.
- Valmista pikkelöintiliemi. Kiehauta vesi, sokeri ja väkiviinaetikka kattilassa. Jäähdytä.
- Leikkaa juureksista ohuita siivuja ja laita ne pikkelöitymään liemeen yön yli.
- Ota paisti liemestä ja kuivaa liha. Paista paistinpannulla tai grillissä lihan pinnat kiinni ja jäähdytä. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi.
- Tarjoile tartar pikkelöityjen juuresten ja majoneesin kera. Koristele annos tuoreilla timjamin lehdillä.