Reseptit

Poropaistia, lanttua kahdella tapaa ja punaviinikastiketta

  • 4 hengelle

1 kg poronpaistia
800 g lanttua
tummaa siirappia
voita
kasvislientä
punaviinikastiketta
tuoreyrttejä
suolaa, mustapippuria

1. Nosta liha huoneenlämpöön n. 2 h ennen valmistamista.
2. Kuori lantut. Leikkaa puolet lantuista pieniksi kuutioiksi ja toiset reilummiksi paloiksi. Lantusta valmistetaan pyree sekä voissa paahdettuja lanttukuutioita.
3. Valmista pyree. Keitä reilummat lanttupalat kasvisliemessä, kunnes ovat kypsiä. Aja pyree sileäksi sauvasekoittimella ja mausta voilla ja suolalla.
4. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista pannulla paistin pintaan kaunis väri ja kypsennä lopuksi 170-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Kääri liha paistamisen jälkeen folioon ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan, kun kokoat annoksen.
5. Paahda pieniä lanttukuutioita pannulla voissa. Lisää lopuksi siirappi ja paahda niin, että lanttujen pinta karamellisoituu.
6. Lämmitä punaviinikastike kattilassa. Kokoa annos ja viimeistele tuoreilla yrteillä.