1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kg porkkanaa
1 bataatti
7,5 dl vettä
3 rkl kana- tai kasvisfondia
2 dl kevytkermaa
1 lime
suolaa, mustapippuria
öljyä kuullottamiseen
lehtipersiljaa
tuoretta leipää
2 valkosipulinkynttä
1 kg porkkanaa
1 bataatti
7,5 dl vettä
3 rkl kana- tai kasvisfondia
2 dl kevytkermaa
1 lime
suolaa, mustapippuria
öljyä kuullottamiseen
lehtipersiljaa
tuoretta leipää
Mausteiset kikherneet:
1 prk kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
¼ tl sormisuolaa
¼ tl jauhettua kuminaa
¼ tl paprikajauhetta
¼ tl valkosipulijauhetta
- Silppua valkosipulit ja sipuli ja kuullota pienessä tilkassa öljyä.
- Kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Lisää kattilaan.
- Kaada vesi ja fondi kattilaan. Anna juuresten hautua kypsiksi.
- Lisää keittoon kevytkerma ja limen mehu. Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää vettä, jos keitto on liian paksua.
- Tarkista ruoan suolaisuus ja mausta pippurilla. Viimeistele persiljasilpun kanssa.
- Tarjoile mausteisten kikherneiden ja tuoreen leivän kanssa.
Mausteiset kikherneet:
- Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
- Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita huolellisesti.
- Levitä kikherneet tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.