Reseptit

Porkkana-bataattikeitto ja mausteiset kikherneet

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kg porkkanaa
1 bataatti
7,5 dl vettä
3 rkl kana- tai kasvisfondia
2 dl kevytkermaa
1 lime
suolaa, mustapippuria
öljyä kuullottamiseen
lehtipersiljaa
tuoretta leipää
Mausteiset kikherneet:

1 prk kikherneitä

1 rkl oliiviöljyä

¼ tl sormisuolaa

¼ tl jauhettua kuminaa

¼ tl paprikajauhetta

¼ tl valkosipulijauhetta

  1. Silppua valkosipulit ja sipuli ja kuullota pienessä tilkassa öljyä.
  2. Kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Lisää kattilaan.
  3. Kaada vesi ja fondi kattilaan. Anna juu­resten hautua kypsiksi.
  4. Lisää keittoon kevytkerma ja limen mehu. Aja keitto sileäksi sauvasekoit­timella. Lisää vettä, jos keitto on liian paksua.
  5. Tarkista ruoan suolaisuus ja mausta pip­purilla. Viimeistele persiljasilpun kanssa.
  6. Tarjoile mausteisten kikherneiden ja tuoreen leivän kanssa.

Mausteiset kikherneet:

  1. Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
  2. Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita huolellisesti.
  3. Levitä kikherneet tasaisesti leivinpaperil­la vuoratulle pellille ja paahda uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.