Pohja:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
3/4 tl suolaa
ripaus sokeria
25 g hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
7-8 dl vehnäjauhoja “00”
Tomaattikastike:
3 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa
Täytteeksi:
juustoraastetta, mozzarellaa, tomaattia, sieniä, paprikaa, vuohenjuustoa, ricottaa, antipastoja tai mitä ikinä mielesi tekee…
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja desi kerrallaan, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt 5 dl jauhoja, vaivaa joukkoon oliiviöljy.
- Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, suojaa kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
- Taikinan noustessa valmista tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja kuullota hetken. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna tomaattikastikkeen hautua matalalla lämmöllä kunnes alat leipoa pizzoja.
- Laita grilli kuumimalle teholle ja aseta pizzakivi grilliin, jotta se kuumenee kunnolla.
- Kun taikina on kohonnut (noin tunnin), jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapala pyöreään muotoon. Levitä ohuesti tomaattikastiketta ja lisää täytteet. Älä laita liikaa täytteitä jotta lopputlos on rapea ja ohut.
- Aseta pizza varovasti pizzakivelle ja paista täydellä teholla n. 6–8 minuuttia.