Reseptit

Pizza bianco

  • n. 1 h

Pizza bianco eli valkoinen pizza valmistuu ilman tomaattikastiketta. Sen maukkauden salaisuus piilee ranskankermassa. Ja siinä, että osa täytteistä laitetaan pohjalle vasta paistamisen jälkeen.

2 isoa tai 4 pienehköä pizzaa

Pohja
  • 2 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 4½ dl 00-pizzajauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
Täyte
  • ½ (luomu)sitruunan kuoriraaste
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • suolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 250 g taleggiota
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta salviaa, rosmariinia tai basilikaa

Lisäksi: salamia, tomaattia, pinjansiemeniä

  1. Tee pizzapohja. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Liuota murusteltu hiiva joukkoon. Lisää suola. Alusta jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti lisää. Peitä kulho ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
  2. Laita kaksi peltiä uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  3. Jaa kohonnut taikina kahteen tai neljään osaan. Pyörittele jauhotetulla pöydällä palloiksi. Kauli ohuiksi pohjiksi leivinpaperin päällä. Laita pohjat leivinpapereineen kuumille pelleille. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes pizzapohja on juuru ja juuri kypsä.
  4. Tee täyte. Sekoita sitruunan mehu ja kuoriraaste ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa juusto pienemmiksi nokareiksi.
  5. Levitä ranskankermaseos esipaistetuille pohjille. Levitä päälle juusto. Jatka paistamista muutama minuutti lisää.
  6. Viimeistele pizzat öljyllä, yrteillä, lihalla, tomaateilla ja siemenillä. Tarjoa heti.