120 g kuorittuja ja jauhettuja pistaasipähkinöitä
3 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
4 kananmunankeltuaista
vaniljasokeria
2,5 dl tomusokeria
muutama pisara manteliaromia
2–3 rkl ruusuvettä
vihreää karamelliväriä (halutessasi)
- Sekoita pistaasipähkinät, maito ja kerma. Keitä 5 min. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri.
- Siivilöi kiehuva neste ja kaada se ohuena nauhana keltuaisvaahtoon, vatkaa. Laita seos takaisin kasariin ja kuumenna vesihauteessa koko ajan vatkaten 78 asteeseen, ole varovainen, ettei seoksesta tule munakokkelia.
- Jäähdytä vatkaten. Lisää ruusuvesi, manteliaromi ja halutessasi vihreää karamelliväriä.
- Laita jäätelökoneeseen. Voit myös laittaa suoraan pakastimeen, mutta muista sekoittaa sitä välillä n. 3–4 kertaa kunnes se on saennut pakkasessa.