Reseptit

Pippuripihvi, valkosipuliperunoita ja paahdettua broccoliinia

  • 4 hengelle

4 pihviä naudan ulkofileetä
800 g perunoita
5 kpl valkosipulinkynsiä
5 dl kuohukermaa
200 g broccolinia
pippurikastiketta
Gruyère-juustoa raastettuna
Dijon-sinappia
erilaisia pippureita, suolaa
oliiviöljyä

1. Aloita valkosipuliperunoista. Kuori perunat ja leikkaa niistä kapeita viipaleita. Hienonna valkosipulinkynnet. Kasaa perunaviipaleet, valkosipuli ja suolaa kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
2. Kaada kerma uunivuokaan ainesten päälle ja ripottele lopuksi Gruyère-raastetta pinnalle tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40-60 min. Anna valkosipuliperunoiden vetäytyä n. 45 min. ennen tarjoilua.
3. Poista broccolineista kanta. Pyöräytä oliiviöljyssä ja suolaa, nosta broccolinit uunivuokaan tai pellille. Paahda 240-asteisessa uunissa kypsäksi noin 5 min.
4. Murskaa pippurit morttelissa. Valele pihvien reunat Dijon-sinapilla ja pippurisekoituksella. Lisää kuumalle pannulle voita tai öljyä ja paista 2-3 min. per puoli, riippuen pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Anna lihan vetäytyä hetki.
5. Lämmitä pippurikastike kattilassa. Kokoa annos ja tarjoile heti.