600 g rotupihvikarjan täysin kalvotonta sisäfileetä, ulkofileetä tai paahtopaistia.
4 luomukananmunan keltuaista
4 rkl hyvää sinappia, esim rakuunalla maustettu Dijon
4 rkl vastaraastettua piparjuurta
4 rkl hienonhienoksi silputtua shalottisipulia
4 rkl valutettuja pieniä kapriksia
4 rkl hyvää majoneesia
sardellifileitä
- Jauha jääkaappikylmä liha myllyn karkeimmalla terällä tai, mikäli käytät sisäfileetä, raaputa hienoksi veitsellä lihassyisen suuntaisesti. Muotoile 4 tasakokoista pihviä ja pidä ne viimeiseen saakka jääkaapissa.
- Juuri ennen tarjoilua paahda pihveihin nopeasti kuumalla pannulla rapea pinta.
- Keltuainen tarjoillaan pihvin päällä, muut lisukkeet voi kasata lautasille tai erillisiin pieniin kulhoihin.
- Varaa pöytään suola- ja pippurimyllyt.