Reseptit

Pintapaahdettu graavilohifilee, kesäsalaatti ja sitruuna-mantelipesto

  • n. 30 min

Paahda graaviloheen maukas pinta sushityyliin kaasupolttimella. Tarjoa lohen kanssa grillattua salaattia ja sitruunaista mantelipestoa. Voit valmistella koko aterian hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi.

4-6 annosta

  • 800 g graavilohta palana
  • Sitruuna-mantelipesto
  • 1 tuuhea ruukku basilikaa
  • 1 dl kokonaisia manteleita
  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl sormisuolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl raastettua parmesaania

Kesäsalaatti:

  • 1 pieni kukkakaali
  • 200 g broccolinia tai vihreitä papuja
  • 6 retiisiä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sormisuolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ tl kuivattua chilirouhetta
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • (syötäviä kukkia)
  1. Tee pesto. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Soseuta tasaikseksi. Lisää öljyä, jos haluat seoksesta juoksevampaa.
  2. Valmista salaatti. Leikkaa kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Puolita retiisit. Grillaa kaikki kasvikset napakan kypsiksi. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se öljym, sitruunamehun, suolan, pippurin ja chilin kanssa. Yhdistä kasvisten kanssa. Mausta ruohosipulilla. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.
  3. Pyyhi graavilohen pinnasta ylimääräiset mausteet pois talouspaperilla. Tohota pinta kaasupolttimella kauniin väriseksi. Tarjoa peston ja kesäsalaatin kanssa.

    Vinkki: Kokeile tehdä pesto basilikan sijaan tillistä.