1 ruukku basilikaa
160 g pinaattia
1 sipuli
öljyä paistamiseen
2 kesäkurpitsaa
5 dl kana- tai kasvislientä
2 dl ruokakermaa
valkopippuria, suolaa
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
tuoretta leipää
- Silppua sipuli ja kuullota kattilassa, kunnes sipuli on pehmennyt.
- Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, kuullota hetken.
- Lisää pinaatit ja liemi. Anna hautua, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
- Lisää kerma ja basilikan lehdet. Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Aseta kananmunat kattilaan. Täytä vedellä niin, että kananmunat peittyvät. Kiehauta kananmunia minuutin. Käännä lämpö pois ja anna kananmunien olla kuumassa vedessä vielä 10 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuori.
- Tarjoile keitto kananmunien ja tuoreen leivän kanssa.