Reseptit

Perunarieskaa, kylmäsavustettua lohta ja mätiä

  • 4 hengelle

Rieska

200 g kypsää perunaa, kuorittuna
60 g piimää
40 g creme fraichea
1 kpl kananmuna
30 g tattarijauhoa
30 g vehnäjauhoa
30 g voisulaa
5 g suolaa

Lohi ja mäti

200 g kylmäsavustettua lohta
30 g kirjolohenmätiä
100 g creme fraichea
sitruunankuorta, tilliä, piparjuurta

Rieska

1. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
2. Laita massa pursotinpussiin ja pursota pellille pieniä rieskoja (halkaisija 5 cm). Peitä toisella leivinpaperilla ja kypsennä 120 c uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Voit myös valmistaa rieskat edellisenä päivänä.
3. Paista rieskat paistinpannulla voissa molemmin puolin ennen tarjoilua.

Lohi ja mäti

1. Siivuta lohi ohuiksi siivuiksi ja tee siivuista ruusukkeita.
2. Vatkaa creme fraiche ja mausta se raastetulla sitruunankuorella ja piparjuurella.
3. Pursota maustettu fraiche rieskojen päälle, lisää lohiruusuke, mätiä sekä tilliä koristeeksi.