200 g huoneenlämpöistä kirnuvoita
2 isoa hienon hienoksi silputtua valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl dijon-sinappia
2 rkl jauhettua mantelia
1 tl merisuolaa
2½ dl persiljanlehtiä
- Sulata voista 50 g pienessä kasarissa ja kuullota valkosipulisilppu varovasti vaaleanruskeaksi. Lisää sitruunanmehu. Nosta sivulle jäähtymään.
- Pane jäähtynyt valkosipulivoi monitoimikoneeseen. Lisää sinappi, mantelijauhe, suola ja loput voista.
- Pyöritä konetta, kunnes kaikki on sekoittunut.
- Lisää silputut persiljanlehdet ja anna koneen jauhaa seos tasaiseksi.
- Ota maustevoi koneesta ja pyöritä kostean voipaperin päällä tiiviiksi pötköksi. Maustevoi säilyy jääkaapissa viikon ja pakastimessa kuukauden.