Pullataikina
2,5 dl maitoa
½ pkt hiivaa
½ tl suolaa
1,5 dl sokeria
¾ dl juoksevaa margariinia
1 tl jauhettua kardemummaa
5-6 dl puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
1 vatkattu kananmuna voiteluun
Täyte
Mantelimassaa tai hillo.
Tarjoiluun
Kuumaa maitoa
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kulhossa ja liuota siihen hiiva. Lisää margariini, sokeri, kardemumma ja suola.
-
Vaivaa joukkoon suurin osa vehnäjauhoista. Ripottele loput jauhot taikinan päälle.
-
Peitä taikinakulho puhtaalla pyyheliinalla ja aseta lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan vähintään tunnin ajaksi.
-
Kun taikina on noussut hyvin, kumoa se vehnäjauhotetulle työpöydalle. Vaivaa taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa se 10 osaan. Pyöritä palat tasaisen kauniiksi pikkupulliksi, nostata pullat ja voitele ne kananmunalla.
-
Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
-
Leikkaa jäähtyneestä pullasta kansi. Koverra pullan sisus lautaselle ja sekoita mantelimassaa pullamurujen joukkoon, voit myös kostuttaa seosta tilkalla maitoa.
-
Laita seos takaisin pullaan. Tarjoa laskiaispulla jälkiruokana syvältä lautaselta ja kaada päälle kuumaa maitoa.