1 kokonainen broileri
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
3 rkl voita
Lehtipersilja-kaprisöljy
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl pikkukapriksia
2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
muutama kierros chiliä myllystä
1 dl oliiviöljyä
1. Laita broileri työlaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä aloittaen selkärangan molemmin puolin. Poista selkäranka. Käännä ympäri ja paina käsillä litteämmäksi. Pyyhi broileri talouspaperilla kuivaksi sisältä ja päältä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle voinokareita.
2. Paista broileria 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä. Tähän asti voit valmistella broilerin ennen grillaamista ja laittaa vaikka jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
3. Tee öljy sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
4. Grillaa broileria noin 5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes liha on lämmitä. Kaada päälle mausteöljy. Tarjoa grillikasvisten ja uuden sadon perunoiden kanssa.