2 ½ dl vehnäjauhoa
3/4 dl kaakaojauhetta
½ tl ruokasooda
½ tl suolaa
175 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl taloussuklaarouhetta
1 dl saksanpähkinärouhetta
n. 6 dl jäätelöä
- Sekoita vehnäjauho, ruokasooda ja suola keskenään.
- Vatkaa eri kulhossa lastalla pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja kananmuna notkeaksi tahnaksi.
- Yhdistä jauhosekoitus, suklaarouhe, pähkinärouhe ja voi-sokerisekoitus.
- Lusikoi leivinpaperille ruokalusikalla nokareita tasaisin välein.
- Paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä
- Notkista jäätelöä jääkaapissa n. ½ h.
- Lusikoi kahden keksin väliin n ½ dl jäätelöä.
- Jäätelöreunan voi pyöritellä esim. suklaa- tai pähkinärouheessaa tai nonparelleissa.
- Säilytä pakastimessa, jollet tarjoile heti.