350 g pastaa
nokare voita
3 sitruunan raastettu kuori
2 rkl juurisellerisilppua
2 rkl porkkanasilppua
2 sitruunan mehu
1 prk mascarponejuustoa
200 g kylmäsavulohta
2 rkl pieniä sitruunaoliiveja
runsaasti silputtua basilikaa
varhaissipulin vihreää vartta
vastajauhettua mustapippuria
- Keitä pasta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
- Raasta sitruunoiden kuoret ja purista kahden sitruunan mehu. Leikkaa juuriselleri ja porkkana hienoksi silpuksi.
- Kuullota sitruunaraaste, juuriselleri ja porkkana nokareessa voita, älä ruskista. Lisää sitruunanmehu ja anna sen haihtua, ennen kuin lisäät mascarponejuuston.
- Sekoita ja nosta sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
- Leikkaa lohisiivut suikaleiksi. Lisää valutettu pasta sitruunakastikkeen joukkoon, sekoita ja mausta runsaalla määrällä vastajauhettua mustapippuria. Lisää joukkoon tarvittaessa pastan keitinvettä.
- Lisää lopuksi lohi sekä sitruunaoliivit pastan joukkoon ja ripottele pinnalle vihersilppua.