1 nippu vihreää parsaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 avokadoa
2 ruukkua salaattia
½ kurkkua
4 keitettyä kananmunaa
1 pkt pekonia
½–1 dl Caesar-kastiketta
tuoretta leipää
- Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Vihreä parsa tarvitsee kevyen kuorinnan.
- Kuumenna kattilassa vettä, lisää 2 tl merisuolaa/litra ja 1 tl sokeria.
- Leikkaa parsat n. 3 cm pituisiksi paloiksi. Keitä niitä n. 2–3 minuuttia, valuta ja anna jäähtyä.
- Keitä kananmunat koviksi (n. 8 min.). Valuta kylmän veden alla. Kuori ja halkaise.
- Hienonna pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperilla ja anna jäähtyä.
- Revi salaatit kulhoon. Lisää halkaistut tomaatit sekä kuutioidut avokadot ja kurkut. Lisää caesar-kastike ja sekoita pyöräyttämällä.
- Jaa salaatti neljälle lautaselle. Asettele annoksiin parsat, kananmunat ja pekonit.
- Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Pekonin voi vaihtaa kylmäsavuloheen, mikäli haluat salaatista lihattoman.