n. 500 g vihreää parsaa
n. 500 g valkoista parsaa
2 tryffelimozzarellaa tai mozzarella di bufalaa
½ rkl tryffeliöljyä
3 rkl oliiviöljyä
100 g prosciuttoa
sormisuolaa, pippuria
1 sitruuna lohkoina
tuoretta leipää
- Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan- tai perunankuorimaveitsellä, valkoisesta parsasta koko varsi nupun alapuolelta asti. Vihreä parsa tarvitsee vähän kevyemmän kuorinnan.
- Kuumenna parsakattilassa vettä, lisää 2 tl merisuolaa/litra, puolikas sitruuna viipaleina ja 1 tl sokeria. Sido parsat värin mukaan nipuiksi keittämistä varten, niin vihreät on helppo nostaa pois kun ovat kypsiä.
- Valkoisen parsan keittoaika on 10–15 minuuttia ja vihreän 4–6 minuuttia. Kokeile kypsyys haarukalla.
- Nosta parsat vedestä ja valuta. Anna höyryn haihduttaa loppu kosteus.
- Aseta prosciuttosiivut pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes ovat rapeita.
- Sekoita oliiviöljy ja tryffeliöljy.
- Aseta parsat laakealle vadille. Pirskottele 2 rkl öljyä parsan päälle.
- Leikkaa mozzarellasta ½ cm viipaleita. Aseta parsan päälle, pirskottele loput öljystä pintaan. Rouhi mustapippuria, sormisuolaa ja murskaa prosciutto pinnalle.
- Tarjoile tuoreen leivän ja sitruunalohkojen kanssa.