1 pellillinen / 3-4 henkeä
Pohja:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
3/4 tl suolaa
ripaus sokeria
25 g hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
7-8 dl vehnäjauhoja “00”
Täyte:
2 prk Cantadou-piparjuurituorejuustoa
2 mozzarella di bufalaa
1 rkl oliiviöljyä
300 g kylmäsavulohta
nippu vihreää parsaa
sormisuolaa, mustapippuria
sitruuna
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja desi kerrallaan, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt 5 dl jauhoja, vaivaa joukkoon oliiviöljy.Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, suojaa kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
Kauli pizzapohja ohueksi pellin kokoiseksi levyksi tai kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. - Levitä pohjalle huoneenlämpöinen Cantadou-juusto ja ohueksi viipaloitu mozzarella.
- Höylää parsat ohuesti pituussuunnassa. Lisää parsasuikaleiden joukkoon oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Levitä parsat pizzan päälle.
- Paista 240-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
- Juuri ennen tarjoilua pirskota pizzalle puolikkaan sitruunan mehu ja aseta kylmäsavulohiviipaleet kevyesti pizzan päälle.