800 g parsaa
n. 1 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina
1 dl kirkastettua voita
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä
- Katkaise parsojen tyvestä kova osa pois. Kuori valkoiset parsat. Keitä vihreää parsaa n. 3-5 minuuttia ja valkoista n. 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Valuta vesi pois. Laita parsat tarjoiluvadille ja purista päälle sitruunamehua. Pidä lämpiminä.
- Paahda leivänmurut rapeiksi pannulla. Laita hetkeksi sivuun.
- Lämmitä voi pannulla. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kaada seos parsoille. Viimeistele leivänmuruilla.