2 nippua vihreää parsaa
2 mozzarellapallo
2 avokado
3 tomaattia
1 pkt pekonia
oliiviöljyä paistamiseen
sormisuolaa, mustapippuria
tuoretta leipää
Yrttiöljy:
2 rkl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
6 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
- Sekoita yrttiöljyn ainekset keskenään ja anna maustua.
- Aseta pekoniviipaleet väljästi leivinpaperille. Paahda pekoni 185 asteisessa uunissa 10–12 minuuttia kunnes ovat rapeat.
- Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot kevyesti parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Jos parsat ovat ohuet, niitä ei tarvitse kuoria.
- Kuumenna oliiviöljyä pannussa. Lisää parsat ja paahda niitä pari minuuttia välillä kääntäen.
- Viipaloi mozzarella, avokado ja tomaatti. Aseta lautaselle viipaloidut ainekset limittäin, parsat viereen. Murusta pekonia päälle ja mausta vielä yrttiöljyllä.
- Tarjoile tuoreen leivän kanssa.