Piirakkavuoka n. 20 x 30 cm tai ø n. 30 cm
3 dl karkeita vehnäjauhoja
1 dl raastettua parrano robusto -juustoa*
100 g voita
1 kananmuna
Täyte
500 g tuoretta vihreää parsaa
200 g raastettua parrano robusto -juustoa
5 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl kahvikermaa
ripaus merisuolaa
1 tl espelette-chilitahnaa
- Valmista taikina monitoimikoneella. Sekoita jauhot ja juustoraaste. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi joukkoon, ja pyöritä rakeiseksi massaksi. Lisää rikottu kananmuna ja pyöritä ainesosat taikinaksi. Kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Kuumenna uuni: kiertoilmauuni 175 asteeseen, tavallinen 200 asteeseen.
- Kuori ja paloittele parsa, keitä paloja suolavedessä 3 min. ja huuhdo ne kylmällä vedellä jotta kaunis väri säilyisi. Valuta.
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja peitä piirakkavuoan pohja. Pistele haarukalla, laita kuivattuja herneitä painoksi ja esipaista n. 10 min.
- Asettele parsapalat piirakkapohjalle. Ripottele juustoraaste päälle. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito. Lisää joukkoon espelettechili. Kaada vuokaan ja nosta uuniin. Kypsennä kunnes munamaito on hyytynyt, noin 35 minuuttia.
*Italialaisessa kypsytetyssä Parrano Robusto -juustossa yhdistyy parmesaanin vahva aromikkuus ja goudan pehmeys.