1 nippu vihreää parsaa
200 g burrataa tai puhvelimozzarellaa
1 avokado
2 tomaattia
n. 80 g prosciutto crudoa (ilmakuivattu kinkku)
oliiviöljyä paistamiseen
sormisuolaa, mustapippuria
Gremolata:
2 rkl sitruunan keltaista kuorta raastettuna
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
6 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
- Sekoita gremolatan ainekset ja anna maustua.
- Aseta prosciuttoviipaleet väljästi leivinpaperille. Paahda 185-asteisessa uunissa rapeiksi, n. 10–12 minuuttia.
- Leikkaa tai napsauta parsoista 1-2 cm tyvestä pois. Kuori varret kevyesti parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Jos parsat ovat ohuita, niitä ei tarvitse kuoria.
- Kuumenna oliiviöljy pannussa. Lisää parsat ja paahda niitä pari minuuttia välillä kääntäen.
- Leikkaa burratasta tai mozzarellasta ja tomaatista viipaleita. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori varovasti ja viipaloi.
- Aseta lautaselle viipaloidut ainekset limittäin ja parsat niiden viereen. Murusta prosciutto ja lusikoi gremolata annoksen pinnalle.
- Tarjoile tuoreen leivän kanssa.