Reseptit

Pariloitua lohta, uunikasviksia ja salsa verde

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

800 g kirjolohifileetä
2 fenkolia
150 g kauden kasviksia
Tilliä
Ruohosipulia
Oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Salsa verde

3 tomaattia
30 g anjovista
50 g vihreitä oliiveja
1 valkosipulinkynsi
30 g persiljaa
20 g pieniä kapriksia
Oliiviöljyä
Tilkka hunajaa
Loraus valkoviinietikkaa
Suolaa ja mustapippuria

  1. Mausta kirjolohifilee suolalla ja hiero kevyesti oliiviöljyä nahkapuolelle. Grillaa nahkapuoli rapeaksi ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 3-7 minuutin ajan.
  2. Leikkaa fenkolit lohkoiksi. Mausta varsiparsakaalit oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa 6-10 minuuttia.
  3. Valmista salsa verde. Kuutioi tomaatit ja hienonna anjovis, oliivit, valkosipuli, kapris ja persilja. Sekoita ainekset yhteen ja mausta lopuksi lorauksella etikkaa ja oliiviöljyä. Viimeistele suolalla, pippurilla ja hunajalla. Anna seoksen tekeytyä 1-2 tuntia jääkaapissa.
  4. Viimeistele valmis annos tillinoksilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.