4 hengelle 15 min
2 valkosipulinkynttä
600 g ruusukaaleja
3/4 dl rypsiöljyä
n. 1 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
2 rkl paahdettuja saksanpähkinöitä rouhittuna
3 rkl kuivattuja karpaloita hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Puolita pienet ja lohko neljään osaan isot ruusukaalit.
- Kuumenna öljy. Lisää joukkoon valkosipulit. Paista muutama minuuttia koko ajan käännellen. Lisää kaalit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää vaahterasiirappi ja paista sekoitellen hetki. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Viimeistele saksanpähkinöillä ja karpaloilla. Jos olet yrttien ystävä, niin lisää joukkoon lehtipersiljaa tai timjamia.