Reseptit

Paistettu kuha ja kermainen rapukastike

4 kpl kuhafileitä
4 porkkanaa
1 puntti parsaa
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
5 dl kermaa
2 rkl hummerifondia
150 g jokiravunpyrstöjä
Ruohosipulia
Suolaa
Oliiviöljyä

1. Leikkaa porkkanat neljään osaan. Katkaise parsasta puinen pää. Laita vuokaan ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Paahda uunissa 225 asteessa noin 7-8 minuuttia.
2. Laita kattilaan voi. Kun voi on sulanut, lisää vehnäjauhot. Kun ne ovat sekoittuneet, lisää kerma koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Lämmitä noin 5 minuuttia ja lisää hummerifondi, ravut, ruohosipuli ja suola.
3. Paista kuhafilee öljyssä ja ruskistetussa voissa siten, että pinta saa kauniin värin ja kypsyy sisältä.