Reseptit

Paistettu ankanrinta, endiivi-päärynäsalaatti ja punaviinikastike

2 kpl ankanrintoja
2 Endiiviä
4 päärynää
1 appelsiini
2 dl oliiviöljyä
1 dl hunajaa
1 dl punaviinikastiketta
Ruohosipulia
Lehtipersiljaa

1. Leikkaa päärynät neljään osaan ja poista kodat. Grillaa pintaan kaunis väri ja kypsytä 5 minuuttia 200 asteissa uunissa.
2. Leikkaa endiivi puoliksi. Leikkaa uloimmat lehdet siivuksi. Laita keskiosat vuokaan. Mausta tilkalla hunajaa ja oliiviöljyä. Kypsennä 200 asteissa uunissa 6 minuuttia.
3. Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Sekoita hunajan ja oliiviöljyn kanssa.  Pöyräytä päärynät ja endiivit kastikkeessa.
4. Mausta ankanrinta suolalla ja paista nahkaan kaunis väri. Kypsytä loppuun uunissa. 175 astetta noin 10-12 minuuttia niin, että sisälämpö nousee 52 asteeseen.
5. Tarjoile annos punaviinikastikkeen ja tuoreyrttien kanssa.