Reseptit

Paistettu ankanrinta, endiivi-päärynäsalaatti ja punaviinikastike

2 kpl ankanrintoja
2 Endiiviä
4 päärynää
1 appelsiini
2 dl oliiviöljyä
1 dl hunajaa
1 dl punaviinikastiketta
Ruohosipulia
Lehtipersiljaa

1. Leikkaa päärynät neljään osaan ja poista kodat. Grillaa pintaan kaunis väri ja kypsytä 5 minuuttia 200 asteissa uunissa.
2. Leikkaa endiivi puoliksi. Leikkaa uloimmat lehdet siivuksi. Laita keskiosat vuokaan. Mausta tilkalla hunajaa ja oliiviöljyä. Kypsennä 200 asteissa uunissa 6 minuuttia.
3. Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Sekoita hunajan ja oliiviöljyn kanssa.
4. Mausta ankanrinta suolalla ja paista nahkaan kaunis väri. Kypsytä loppuun uunissa. 175 astetta noin 10-12 minuuttia niin, että sisälämpö nousee 52 asteeseen.
5. Tarjoile punaviinikastikkeen ja tuoreyrttien kanssa.