Reseptit

Paahdettuja kasviksia ja Appenzeller-juustoa

  • 4 hengelle

200 g Appenzeller-juustoa tai Mouhijärven Vilho -juustoa
800 g perunoita
3 punasipulia
1 kukkakaali
200 g broccolinia

Vinegretti
2 salottisipulia
½ puntti rakuunaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
tuoreyrttejä
suolaa, pippuria

1. Lohko punasipulit, perunat ja kukkakaali. Pyöräytä öljyssä ja nosta uunivuokaan. Paahda 200-asteisessa uunissa niin, että kasvikset kypsyvät. Noin 30 minuutin jälkeen lisää broccolini ja jatka kypsennystä vielä n. 15 min.
2. Valmista vinegretti. Hienonna salottisipulit ja rakuuna. Sekoita viinietikka, hunaja ja oliiviöljy. Lisää kastikepohja sipulin ja rakuunan sekaan. Tarkista maku.
3. Kaada vinegretti paahdettujen kasvisten päälle uunivuokaan ja kääntele sekaisin. Raasta koko komeuden päälle Appenzeller-juustoa ja paahda uunissa grillivastuksella, kunnes juusto on saanut kauniin värin.
4. Koristele annos tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.