1,5 kg erilaisia tomaatteja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
suolaa, mustapippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
5 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
1 prk Chavroux-tuorevuohenjuustoa
Tarjoiluun:
200 g raejuustoa
1 ruukku basilikaa
tuoretta täysjyväleipää
- Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
- Puolita tomaatit, isommat tomaatit voit leikata lohkoiksi. Murskaa valkosipulinkynnet kevyesti ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Leikkaa chili pituussuuntaisesti ja poista siemenet, hienonna.
- Levitä ainekset pellille ja kaada pintaan öljy, sokeri, suolaa ja mustapippuria. Kääntele kasviksia, jotta ne maustuvat kauttaaltaan.
- Paahda kasviksia uunissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja tomaatit muhjuuntuneet.
- Lisää kasvikset ja vesi kattilaan, soseuta sauvasekoittimella. Lämmitä kiehuvaksi. Lisää balsamiviinietikka ja Chavroux-juusto.
- Tarjoile raejuuston, basilikasilpun ja tuoreen leivän kanssa.