n. 600 g broilerin fileetä (yrtti–valkosipulimarinoitu)
suolaa, pippuria
800 g kukkakaalia
2 dl kermaa
1 dl vettä
1 rkl kanalientä
suolaa, pippuria
1 sitruuna lohkoina tarjoiluun
Salaatti:
1 ruukku salaattia
1 ruukku rucolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina
puolikas kurkku kuutioina
1 kourallinen paahdettuja cashewpähkinöitä
oliiviöljyä, balsamicoa, hunajaa, suolaa, pippuria
- Lämmitä uuni 225 °C. Aseta broilerinfileet uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa n. 15 minuuttia.
- Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi.
- Laita kukkakaali, kerma, vesi ja kananliemi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen pehmeäksi.
- Aja kukkakaali sileäksi soseeksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita kulhon pohjalle 3 rkl oliiviöljyä, 2 rkl balsamicoa, 1 tl hunajaa, suolaa ja pippuria ja sekoita.
- Lisää kulhoon revitty salaatti, rucola, puolitetut tomaatit ja kurkkukuutiot. Sekoita ja viimeistele cashewpähkinöillä.