24 vihreää parsaa
12 viipaletta pancettaa tai pekonia
½ (luomu)sitruunan kuoriraaste ja mehu
¾ dl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Uppomunat:
2 l vettä
1 dl väkiviinietikkaa
4 kananmunaa
- Kuori parsat halutessasi kevyesti. Katkaise kovat tyvet. Laita 3 parsaa nippuun ja kiepauta ympärille pancettasiivu. Tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa parsat jääkaappiin odottamaan.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu. Yhdistä mehu ja öljy.
- Tee uppomunat allaolevan ohjeen mukaan.
- Paista parsanippuja grillissä n. 5 minuuttia käännellen tai kunnes pekoni on rapeaa ja parsat lämpimiä. Voit myös paistaa parsat 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
- Valuta päälle öljyseosta ja ripottele sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa uppomunien kera.
Uppomunat:
- Riko jokainen kananmuna omaan lasiin.
- Laita vesi laakeaan kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää etikka.
- Pyöritä hiljalleen kuplivaan veteen voimakas pyörre kauhan avulla.
- Laita munat yksitellen veteen. Älä kypsennä kerrallaan kahta munaa enempää. Keitä 3 minuuttia, niin keltuainen jää löysäksi. Nosta munat hetkeksi valumaan talouspaperille. Siisti reunat ja tarjoa parsojen kanssa.