200 g riisinuudelia
3 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
2 punaista chilipalkoa
100 g siitake- tai herkkusieniä
4 kevätsipulia
6 rkl rypsiöljyä
400 g kypsiä äyriäisiä ilman kuoria, esim. katkarapuja, sini- ja kampasimpukoita
1 ruukku basilikaa
Kastike:
1 rkl fariinisokeria
2 rkl kuumaa vettä
4 rkl osterikastiketta
4 rkl soijakastiketta
- Tee kastike. Liuota sokeri kuumaan veteen. Lisää osterikastike ja soija. Laita hetkeksi sivuun.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi chili. Leikkaa sienet pieniksi paloiksi. Viipaloi kevätsipulit.
- Kuumenna öljy vokissa. Paista sipuleita ja chiliä noin minuutti. Lisää pannulle sienet ja jatka paistamista noin minuutti. Laita pannulle kevätsipuli, nuudelit ja äyriäiset. Annan niiden lämmetä. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä.
- Kaada pannulle kastike ja sekoita hyvin. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.