3 pohjaa:
6 kananmunaa
6 dl sokeria
300 g voita
200 g tummaa suklaata
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
voita kakkumuotin voiteluun
korppujauho
Valkosuklaamousse:
3 dl kuohukermaa
250 g valkosuklaata
2 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
- Sulata voi ja ota liedeltä. Lisää kuumaan voihin suklaapalat. Yhdistä suklaavoi ja kananmunavaahto.
- Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauho, kaakao ja suola. Siivilöi jauhoseos voi-kananmunaseokseen. Sekoita varovasti.
- Voitele ja jauhota irtoreunallinen vuoka ennen jokaista paistokertaa.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja paista kolme erillistä pohjaa.
- Paista uunissa 20–30 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys. Kuin tikku on puhdas, kakku on valmis.
- Jos haluat tehdä nelikerroksisen kakun voit tehdä annoksesta vain kaksi kakkupohjaa ja leikata pohjat halki kun ne ovat kunnolla jäähtyneet.
Valkosuklaamousse:
- Vatkaa kermaa vaahdoksi.
- Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Vatkaa kananmunat erillisessä kulhossa ja kaada lämpimään suklaasulaan voimakkaasti sekoittaen.
- Kääntele joukkoon tuorejuusto ja viimeiseksi vatkattu kerma.
Kokoa kakku:
- Aseta ensimmäinen pohja kakkulautaselle. Lusikoi 1/3 valkosuklaamoussea pohjalle. Aseta toinen kakkupohja päälle ja toista kunnes olet koonnut kakun.
- Koristele marjoilla ja siivilöi hieman tomusokeria pintaan.
Kakun voi myös tehdä kaksikerroksiseksi. Silloin jätetään 1/3 aineksista pois ja paistetaan pohja yhdessä isossa irtopohjallisessa vuoassa, 45-50 minuuttia. Annetaan jäähtyä yön yli ja halkaistaan.