Reseptit

Myskikurpitsa-vuohenjuustosalaatti

  • 4 hengelle

1 myskikurpitsa
1 kurkku
2 tomaattia
yhden granaattiomenan siemenet
kovaa vuohenjuustoa
sydänsalaattia
oliiviöljyä
suolaa

salaatinkastike:
oliiviöljyä
hunajaa
punaviinietikkaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
ruohosipulia
lehtipersiljaa

1. Leikkaa myskikurpitsasta sentin kokoisia kuutioita. Mausta kurpitsakuutiot oliiviöljyllä ja suolalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 7-10 min.
2. Kuutioi tomaatti ja kurkku. Irrota siemenet granaattiomenasta. Revi salaatti. Sekoita salaattiainekset ja höylää vuohenjuustosta reiluja viipaleita salaatin päälle.
3. Sekoita oliiviöljy, punaviinietikka ja hunaja. Tarkista, että maut ovat tasapainossa. Raasta sekaan appelsiinin kuori. Hienonna mukaan myös yrttejä ja sekoita. Tarkista maku. Kaada kastike salaatin päälle.
4. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä.