Reseptit

Mustaherukkasilli

  • 8 hengelle

Lado sillipalat mustaherukoiden, punasipulin ja mausteiden kanssa purkkiin ja nauti joulun parhaasta silliherkusta jo seuraavana päivänä.

Reseptin lähde: Yhteishyvä
Resepti: Taina Salovaara
Kuva: Piia Arnould

2 kpl (à 275/ 120 g) matjessillipalapurkkia
1 dl mustaherukoita (pakaste)
1 dl mustaherukkamehutiivistettä
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl siirappia
1 kpl punasipuli

Lisäksi:
1/2 dl mustaherukoita (pakaste)
4 kpl timjaminoksaa

  1. Valuta sillipalat siivilässä.
  2. Murskaa herukat kevyesti. Sekoita murskatut herukat, mehutiiviste, viinietikka ja siirappi.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  4. Lado sillipalat ja sipuli kerroksittain purkkiin. Kaada liemi päälle, sulje purkin kansi ja anna sillin marinoitua vuorokausi jääkaapissa.
  5. Valuta liemi sillipaloista. Asettele palat vadille. Koristele mustaherukoilla ja timjamilla.