Reseptit

Micken voissa paistettua siikaa

  • 4 hengelle

Parsaa, hernepyreetä, kermainen simpukkakastike ja keitetyt perunat. Resepti: Michael Björklund

4 palaa ruodotonta siikafileetä á 150 g

voita paistamiseen

suolaa

 

Parsa ja vihannekset

16 tankoa vihreää parsaa

2 kpl porkkanoita

2 dl sokeriherneitä

voita paistamiseen

suolaa

pippuria

 

Hernepyree

200 g vihreitä herneitä

1/2 dl kuohukermaa

suolaa

 

Sinisimpukkakastike

500 g sinisimpukoita

1/2 fenkolia

1 kpl valkosipulikynsi, kuorittu ja puristettu

1 kpl kuorittu ja silputtu sipuli

2 dl omenaviiniä

1 tl Maizena-jauhoja

2 dl kuohukermaa

100 g voita

suolaa

 

Keitetyt perunat ja persilja-voiseos

600 g keitettyjä uusia perunoita

1/2 dl vettä

50 g voita

1 dl hienonnettua persiljaa

suolaa

1. Mausta kalan lihapuoli suolalla. Paista siikafileet voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka

rapeutuu. Käännä ja paista lihapuolta pikaisesti. Nosta paperinkautta lautaselle, että ylimääräinen rasva valuu pois.

 

2. Ryöppää porkkanan palaset nopeasti suolatussa vedessä. Paista sitten porkkanat, parsat ja

sokeriherneet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

3. Keitä herneet hetken kermassa ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla.

 

4. Laita kiehumaan fenkoli, sipuli ja omenaviini. Kun seos kiehuu, lisää simpukat ja laita kansi

päälle. Anna kiehua kunnolla noin 6 minuutin ajan, jotta kaikki maku simpukoista irtoaa. Ota

pois simpukat liemestä, lisää sitten Maizena, kerma ja voi. Anna kiehua kasaan, kunnes

koostumus on sopiva. Soseuta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

5. Keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä. Ennen tarjoilua lämmitä voi ja vesi kattilassa.

Pyöräytä perunat voi-vedessä ja persiljassa. Tarjoile heti.