Reseptit

Marrakech-lohi ja chermoula-kastike

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Food Market Herkun palvelutiskiltä saat kalan tai lihan valmiiksi maustettuna. Tässä ohjeessa lohi saa pintaansa Marrakech-mausteseoksen. Uunissa paistettu kala tarjoillaan pestomaisen chermoula-kastikkeen kanssa.

600 g
maustettua lohifileetä
marrakech-mausteseosta*

Chermoula-kastike:

2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sitruuna
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
3/4 dl oliiviöljyä

*Pyydä Food Market Herkun palvelutiskillä mauste lohifileeseen.

  1. Säädä uuni 175 asteeseen. Laita lohifilee leivinpaperille pellille. Työnnä paistolämpömittari kalan paksuimpaan kohtaan. Paista noin 20 minuuttia, kunnes mittari näyttää 42 astetta. Tällöin lohen kypsyys on medium. Jos haluat paistaa lohen kypsäksi, jätä se uuniin vielä 10–15 minuutiksi. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta ja uunin tehosta.
  2. Tee chermoula-kastike. Raasta sitruunan kuori ja kuori valkosipulit. Laita tehosekoittimeen kuoriraaste, valkosipulit, yrttien lehdet ja mausteet. Purista sekaan 3 rkl sitruunan mehua. Pyöräytä tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaista. Tarjoa kastike lohen kanssa.

Vinkki: Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi kuskusta, marinoituja kasviksia tai vihreää salaattia.