Reseptit

Marenkikääretorttu

  • 8 hengelle
  • n. 30 min

Tuttu kääretorttu paistetaan vaihteeksi marengista. Pohja on uskomattoman kuohkea – ja mikä parasta – gluteeniton, joten se sopii moneen ruokavalioon. Voit tehdä kääretortun hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa.

Uunin lämpötila 190

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 6 kananmunanvalkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä

Täyte:

  • 400 g vadelmia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl mascarponea
  • 3 rkl tomusokeria

1 tl raastettua sitruunankuorta

Päälle

tomusokeria, vadelmia

  1. Sipaise öljyä 25×38 cm kokoiseen uunivuokaan. Laita päälle leivinpaperi ja voitele se öljyllä.
  2. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan, koko ajan vatkaten. Siivilöi maissitärkkelys joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Kaada taikina uunivuokaan. Paista 190-asteisessa uunissa 12 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin kullanruskea ja hyytynyt.
  4. Kumoa pohja varovasti leivinpaperille, johon on siroteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
  5. Laita puolet marjoista kulhoon. Murskaa haarukalla sekaisin.
  6. Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Lisää murskatut marjat, tomusokeri ja sitruunankuori. Levitä seos marenkipohjalle. Ripottele päälle vadelmat. Kääri rullalle. Jos et tarjoa torttua heti, nosta se jääkaappiin saumapuoli alaspäin.
  7. Siivilöi päälle juuri ennen tarjoilua tomusokeria. Koristele marjoilla.