Reseptit

Mansikkakakku kesän kukilla

Mikään ei voita kotimaisia mansikoita! Tämä simppeli kakku toimii loistavasti pöydän kruunaavana jälkiruokana. Valkosuklaa ja vanilja ovat täydellinen
kumppani mansikoille.

Kakkupohja

170 g huoneenlämpöistä voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1/2 sitruunankuori, raastettuna

2,5 dl vehnäjauhoa

2 rkl maitoa

Vanilja-valkosuklaakreemi (Huom! noudata grammamääriä tarkasti, jotta rakenteesta tulee sopiva)

350 g maitoa

150 g kuohukermaa

1 vaniljatanko

4 keltuaista

60 g sokeria

40 g maissijauhoa

150 g valkosuklaata

Päälle

1l mansikoita, putsattuna

 

Kakkupohja

  1. Valmista kakkupohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunankuori ja munat yksitellen. Lopuksi lisää siivilöidyt jauhot ja maito.
  2. Laita taikina halkaisijaltaan 24 cm voideltuun vuokaan ja paista 175°C asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä.

Vanilja-valkosuklaakreemi

  1. Mittaa kaikki ainekset paitsi valkosuklaa kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen. Kun seos
    kiehahtaa, lisää hienonnettu valkosuklaa joukkoon ja
    sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita kylmänä ja laita pursotinpussiin.

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
  2. Pursota kreemiä kakun sisälle ja jätä hieman päälle.
  3. Laita mansikat kakun pinnalle ja koristele kesän kukilla (esim. orvokit, horsmankukat, lemmikit, ruusu, ruiskaunokki) ja kreemiruusukkeilla.

Tilaa reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme