1 kg uuden sadon perunoita
400 g vihreää parsaa
2 kevätsipulia
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
¾ dl valkoviiniä
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
600 g maissikanan rintaa
suola, pippuri
voita ja öljyä paistamiseen
1 prk Philadelphia tuorejuustoa
- Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
- Katkaise parsoista kovat tyvet. Kuori kevyesti, jos parsoissa on paksu kuori. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 4 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa viipaleiksi.
- Hienonna kevätsipulit ja laita ne hetkeksi sivuun. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota salotteja ja valkosipulia noin minuutti koko ajan sekoitellen. Ota pannu pois lämmöltä. Lisää joukkoon kevätsipuli, valkoviini, sinappi ja yrttisilppu.
- Puolita tai viipaloi lämpimät perunat. Sekoita niiden joukkoon parsat ja kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista maissikanaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 75 astetta (noin 40 minuuttia).
- Viipaloi ja sivele pintaan Phialdelphia tuorejuustoa. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla