Kakkupohja
300 g pehmeää voita
450 g sokeria
½ vaniljatangon siemenet
6 kananmunaa
600 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
500 g turkkilaista jugurttia 10 %
Marinoidut mansikat
1,2 kg mansikoita
3 rkl sokeria
2 limen mehu ja raastettu kuori
Mascarponekerma
500 g mascarponea
7,5 dl kuohukermaa
80 g tomusokeria
2 rkl raastettua sitruunankuorta
½ vaniljatangon siemenet
Kakkupohja
- Kuumenna uuni 160 asteeseen. Käytä kiertoilmatoimintoa tai paista kakkupohja kahdessa erässä.
- Vatkaa kuutioitu voi, sokeri ja vaniljansiemenet kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa aina lisäämisten välissä.
- Lisää turkkilainen jugurtti.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää 300 g jauhoja molempiin kulhoihin. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Vuoraa kahden irtopohjallisen kakkuvuoan pohjat leivinpaperilla. Voitele vuoat huolellisesti.
- Kaada taikina vuokiin. Paista uunissa 60–70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä painamalla puutikku kakun pohjaan asti: kakkupohja on valmis kun tikku on puhdas.
Marinoidut mansikat
- Leikkaa mansikat 4 osaan. Lisää raastetut limenkuoret ja mehu. Mausta sokerilla. Jätä mansikat mehustumaan ja marinoitumaan.
Mascarponekerma
- Laita mascarpone, kerma ja tomusokeri isoon kulhoon. Lisää raastetut sitruunankuoret ja vaniljatangosta kaavitut siemenet.
- Vatkaa mascarponekerma kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi.
Kakun kokoaminen
- Halkaise jäähtyneet kakkupohjat pitkällä veitsellä.
- Aseta pohja kakkuvadille. Lisää marinoituja mansikoita ja mascarponekermaa.
- Aseta toinen kakkupohjasiivu päälle ja lisää jälleen mansikoita ja mascarponekermaa. Tee sama kolmannen kanssa. Muista säästää ylimpään kerrokseen riittävästi mascarponekermaa.
- Aseta viimeinen kakkupohja ja lisää loput mascarponekermasta.
- Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua niin se ehtii kostua.
- Koristele esim. kukilla juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile raikkaan omena-inkivääriboolin kanssa