400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
suolaa, pippuria
2 rkl soijaa
1 kananmuna
nokare voita
Gruyèremuusi
600 g valmista perunamuusia
½ dl maitoa
125 g raastettua Gruyère-juustoa
2 pkt Pannuvihanneksia
suolaa, soijaa, pippuria
- Silppua sipuli ja kuullota voissa. Anna jäähtyä.
- Sekoita sipuli jauhelihaan. Lisää suolaa, soijaa, kananmuna ja reilusti rouhittua mustapippuria. Sekoita huolellisesti.
- Paista pieni nokare jauhelihaa ja tarkista suolaisuus.
- Pyörittele taikinasta lihapullia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
- Voitele uunivuoka. Notkista perunamuusi tilkalla maitoa ja kaada se uunivuokaan. Lisää pinnalle juustoraastetta ja gratinoi 175-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Loppuvaiheessa voit lisätä lämpöä, jos haluat tummemman gratinoinnin.
- Lämmitä öljyä pannussa ja paista pannuvihannekset. Lisää hieman soijaa ja pippuria.
- Kokoa neljä annosta lihapullilla, perunamuusilla ja pannuvihanneksilla ja tarjoile heti.