400 g naudan jauhelihaa
1 iso salottisipuli
4 siivua pekonia
suolaa, pippuria
1 kananmuna
nokare voita
1 prk hummusta
tuoretta leipää
Kreikkalainen salaatti:
800 g kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1 punasipuli
1 prk kikherneitä
1 ruukku minttua, poimi lehdet
200 g fetajuustoa
oliiviöljyä, balsamicoa
1. Silppua sipuli ja pekoni hienoksi. Kuullota sipuli ja pekoninpalat voissa, kunnes sipuli on kullanruskeaa. Anna jäähtyä.
2. Sekoita sipuli-pekoniseos jauhelihaan. Lisää n. 1/3 tl suolaa, kananmuna ja reilusti rouhittua mustapippuria. Sekoita huolellisesti.
3. Paista pieni nokare jauhelihaa ja tarkista sen suolaisuus.
4. Pyörittele taikinasta lihapullia. Paista niitä 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
5. Tarjoile hummuksen, tuoreen leivän ja salaatin kanssa.
Kreikkalainen salaatti
- Halkaise tomaatit. Kuori kurkku ja leikkaa paloiksi.
- Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi.
- Valuta kikherneet.
- Sekoita keskenään kikherneet, tomaatit, kurkku, sipulin renkaat ja mintun lehdet.
- Valuta salaatin sekaan oliiviöljyä ja balsamicoa ja murusta fetaa pintaan. Viimeistele salaatti rouhimalla mustapippuria sen pintaan.