4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl etikkaa
1 prk lemon curdia
1 prk vispautuvaa vaniljakastiketta
2 rasiaa vadelmia
sitruunamelissa koristeluun
- Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset.
- Kaada valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää vähitellen sokeri ja jatka voimakasta vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Lisää maissitärkkelys ja etikka.
- Piirrä leivinpaperille tarjoilulautasen kokoinen pyöreä muoto.
- Levitä marenkivaahto tasaisesti leivinpaperille, vältä korkeat ”huiput”, koska ne palavat herkästi uunissa.
- Paista 140-asteisessa uunissa n. 75 minuuttia.
- Levitä jäähtyneelle pavlova-kakkupohjalle lemon curd, vatkattu vaniljavispi, vadelmat ja koristele sitruunamelissan lehdillä.