Reseptit

Lehtipihvi aasialaisittain

  • 2 hengelle
  • n. 30 min

Tee lehtipihville lämmin salaattipeti, jossa juhlivat aasialaiset maut, paksoi, inkivääri ja seesamiöljy. Viimeistele pihvit tulisen mausteisilla voinapeilla.

2 lehtipihviä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
1 rs Beans & Paksoi -kasvissekoitusta
2 tl kalakastiketta
2 tl seesamiöljyä

Aasialainen maustevoi
75 g voita
1 valkosipulinkynsi
1 chili
2 rkl hienonnettua korianteria
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua limenkuorta
1 tl kalakastiketta

  1. Valmista maustevoi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin hienonnettu valkosipuli, chili, korianteri lime, kalakastike ja korianteri. Muotoile massasta leivinpaperille pötkö. Kietaise paperi voin ympärille ja laita pakastimeen valmistuksen ajaksi.
  2. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sitä inkiväärin kanssa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvissekoitus ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta kalakastikkeella ja seesamiöljyllä. Peitä foliolla ja laita hetkeksi sivuun.
  4. Paista lehtipihvejä öljyssä pannussa noin minuutti kummaltakin puolelta. Annostele lautasille kasvissekoitusta, lehtipihvit ja maustevoita. Tarjoa halutessasi keitetyn riisin kanssa.